My Hero Academia ana hikâyesini tamamlamış olsa da, Studio BONES evrene dair yeni içerikler paylaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan özel epilog bölümü My Hero Academia: More, özellikle Izuku Midoriya ve Ochaco Uraraka arasındaki ilişkiye dair verdiği ipuçlarıyla dikkat çekmişti.
Ancak bölümün en çok konuşulan detaylarından biri, Himiko Toga karakterinin duygusal geri dönüşü oldu.
Toga’yı seslendiren Misato Fukuen, verdiği yeni röportajda serinin beşinci sezonunda kaydettiği en zor sahneyi açıkladı. Fukuen’e göre bu sahne, Toga’nın Chitose Kizuki ile karşı karşıya geldiği ve geçmiş travmalarıyla yüzleştiği bölümdü.
Seslendirme sanatçısı, Toga’nın acısını dışarıya göstermemeye çalışan bir karakter olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Bu, seslendirme kariyerimde yaşadığım en zor anlardan biriydi. Toga hislerini ya da acısını göstermek istemiyor.”
Fukuen ayrıca izleyicilerin Toga’yı yalnızca bir kötü karakter olarak değil, sistemin mağdur ettiği biri olarak da görmesini istediğini belirtti.
Her ne kadar Toga, Uravity ile gerçekleştirdiği savaş sonrası hayatını kaybetmiş olsa da, More bölümünde karaktere duygusal bir kapanış sahnesi verildi. Ochaco ile bağ kuran Toga’nın, ölümünden sonra bile onun mutluluğunu istemesi, hayranlar arasında oldukça konuşuldu.
Özellikle Toga’nın, Ochaco’nun Deku ile bir ilişki kurmasını desteklediğini ima eden sahneler, karakterin son anlarına farklı bir anlam kattı. Kohei Horikoshi şu an için ana hikâyenin devamını yazmayı planlamadığını belirtmiş olsa da, My Hero Academia evreni tamamen sona ermiş değil.
Özellikle My Hero Academia: Vigilantes tarafında yeni projelerin gelebileceği konuşuluyor. Ayrıca dördüncü film olan My Hero Academia: You’re Next için “son film” ifadesi kullanılmaması, gelecekte yeni sinema projelerinin de kapısını açık bırakıyor.
Toga ise tüm trajik geçmişine rağmen, serinin en unutulmaz ve en karmaşık karakterlerinden biri olarak anime tarihindeki yerini korumayı sürdürüyor. Sizce Toga gerçekten bir kötü karakter miydi, yoksa Hero Society’nin görmezden geldiği bir kurban mıydı?